On surullista, että Tapio Äyräväinen ottaa pontta politiikkansa tekemiseen pienen puolueen rohkeudesta ja aloitteen tekemisestä. Hän kirjoittaa blogissaan, että "aloitteemme oli täysin aiheeton, sillä toimenpiteet on jo aloitettu Antti Rantakokon eläkkeelle siitymisen vuoksi. Pyörät pyörivät jo". Lisäksi hän blogissaan kirjoittaa, että meidän kolmen allekirjoittama aloite olisi osoitus siitä, että kaupunginjohtaja olisi mielestämme kelvoton.Vakava väite Äyräväiseltä, asiasta ja meidän tuntemuksista, jolle ei ole todisteita.
Mihin suuntaan ne Äyräväisen ilmoittamat pyörät mahtavat pyöriä, kun ei ole näkynyt ilmoitusta avoimesta kaupunginjohtajan virasta, ei ole näkyvillä suunnitelmaa miten tullaan toimimaan jne.

Aloitteemme oli mielestäni välttämätön, että saadaan valintaprosessi liikkeelle. Tietenkin saattaa olla niin, että kaupungunhallituksessa on taas toimittu hiljaa ja hiipien, kuten nykyisin niin usein huomaa tapahtuvan. Mistä voi valtuutettu tietää, että prosessi on lähtenyt liikkeelle.
Kaupunginjohtajan siirtyminen eläkkeelle tuo toimenpiteitä niin kaupunginhallitukselle, kuin myös valtuustolle, joka valitsee uuden kaupunginjohtajan.
Kaupunginjohtajavalinta pitää tehdä asiallisesti niin, että sitä virkaa ei hoideta väliaikaisratkaisuin. Väliaikaisratkaisut saattaisivat johtaa pysyvään olotilaan ja Salon kaupungissa ei ole varaa tähän pelaamiseen.

Nyt sanon kuitenkin OMAN NÄKEMYKSENI ja VAIN OMANI. Olen avoimesti sitä mieltä, että Rantakokko on antanut kaikkensa ja hän on osoittanut sen meille antamalla viestin ilmoittamalla SSS:n välityksellä, että siirtyy eläkkeelle. Mielestäni hän on itse vapaaehtoisesti tehnyt tämän ilmoituksen ja suon hänelle ansaitut eläkepäivät. Kysymys aloitteen laatimisesta oli minulle asia, jolla punnitsen myös hänen ilmoituksensa pitävyyden ja katson seisooko mies sanojensa takana.

Antti Rantakokko olisi minun puolestani voinut olla virassaan hamaan tulevaisuuteen asti, mutta hän julkisesti päätyi toisenlaiseen ratkaisuun. Tuo ilmoitus SSS:n kautta ei kuitenkaan antanut kaupunginhallitukselle sellaista selkärankaa, että olisivat aloittaneet virallisen haun kaupunginjohtajan virkaan. Meillä on nyt kiire julistaa virka auki haettavaksi, sillä kesällä kaupungin sisällä ei tapahdu mitään sellaista, johon tarvitaan luottamushenkilöitä. Siinä haussa ei riitä se, että vain haetaan. Siinä järjestetään myös haastattelut, ehkä testaukset,siinä tulee vastaan lomien pitämiset eläkkeelle jäävälle kaupunginjohtajalle sekä virkaan astuvalle henkilölle.

Asia ei ollenkaan ole niin suoraviivainen, kun Äyräväinen asian näkee. Hänen blogikirjoituksensa on populistinen ja ääniä kalasteleva kirjoitus. Ymmärrän toisaalta Äyräväisen tuskan. Siitä tuskasta en halua nyt kirjoittaa muuta kuin, että ystävä pitää ystävän puolia.

Äyräväiselle viesti; TÄMÄ EI OLLUT TÖRÄYS ! Hyvää kesälomaa sinullekin ja pysytään realiteeteissa myös kesälaitumella ollessa.

 
Poliitikko · 96 tykkäystä