Salon Seudun Sanomat ruoti tänään kirjoituksessaan menevällä olevan valtuustokauden tunnelmia. Valtuuston kokoukset evät ole olleet tunnelmaltaan sellaisia kuin aikaisemmin. Valtuutetut ovat olleet hiljaisia ja lähentyneet katsantokannaltaan toisiaan. Näin on kuulunut yleisönkin joukosta.
Ehkä valtuustossa tapahtuneet luonnolliset poistumat ovat laittaneet miettimään asioiden tärkeysjärjestystä. Ihmisen elämä kun on rajallista.
Taustalla voi olla toivottomuutta, kun meille niin tärkeä yritys, kun Nokia ilmoitti työväkensä irtisanomisista. Uutinen ei kuitenkaan tullut puskista. Meillä oli jo pitkään tiedossa se, että jossain vaiheessa Nokia lähtee ja jättää jälkeensä vain komeat rakennukset. Meidän olisi vain tarvinnut 90-luvulla herätä ajattelemaan, että se tosiaan joskus lähtee. Pitkäaikaisen vision ja siihen liittyvien toimenpiteiden luominen olisi ollut tärkeää. Nokia-huuma olisi pitänyt unohtaa ja kuunnella mitä muiden alojen yrityksillä on asiaa. 
Taitaa Salon kaupungin työntekijöiden lomautusvisiokin olla turhan hätiköity päätös. Nyt perutaan lomautuksia, altistetaan virkamies virkavirheeseen ja muut työntekijät loppuunpalamisen partaalle.
Vantaalla lomautuksista jäi minimaalinen säästö. Niin taitaa olla Salonkin kohdalla. Mitä mahtaa meidän kaupunginjohtaja miettiä, on ollut hiljaa kuin pissi sukassa.
Palkattiin uusi Saloon yrityksiä hakeva johtaja lisää. Onko yrityksiä tulossa vai jääkö haaveeksi. Ei ole informoitu kuntalaisia siitä missä mennään. Olisi heidänkin hyvä tietää. Taitaa siinäkin käydä niin kuin Kauhavalla. Sieltä voi kysyä heidän tyytyväisyysastetta ja velkaantumista menneinä vuosina. Sattuneesta syystäwink

Kaupunginhallitus ei ole uskaltanut ottaa kantaa jätehullon yksityisyrittäjän luvitukseen. Nyt on tulossa siiten uusi jätteen perusmaksu ja Rouskis on kilpailuttanut jätteen lajittelun ilmoittaen, että pitää olla lainvoimainen käsittelylupa. Tähän kilpailuun ei paikallinen yrittäjä voi osallistua, vaikka yksityisessä yrityksessä on korkeatasoista osaamista. Rouskis on valittanut Elyn myöntämästä luvasta korkeimpaan hallinto-oikeuteen. Näin luvalla ei ole lainvoimaa ja sen myötä katoaa nekin veroeurot ulkopuolelle Salon. Paljon olis kirveellä töitä.
Uusi jätteen perusmaksu tarvitaan kuulemma Turpeisen mukaan peittämään kuluja. Rouskis kunnallisena yhtiönä ei näe, että tarvitaan sieläkin säästötoimenpiteitä. Yksityiset pyörittää suurempia yrityksiä huomattavasti pienemmällä työntekijämäärällä. Rouskis ei pyöri, heillä pitää olla 27 työntekijää.

Pitäisi olla rohkeutta toimia ja ottaa vastuuta!